Krásný nový den! Dnes jsem si pro vás připravila podrobný návod jak na ty nejlepší sněhové pusinky, co voní po karamelu a chutnají jako sladké obláčky. Sama jsem zvolila přírodní variantu těsta bez umělých barviv a zbytečných chemikálií a poté jimi ozdobila narozeninový dort (recept na něj v příštím článku).
Krabička s domácími pusinkami převázaná barevnou stuhou je podle mě skvělý dárek pro každého mlsouna. Vyzkoušíte je se mnou?
Budeme potřebovat:
na jeden velký plech
Ze všeho nejdříve dáme vyhřívat troubu na 200 °C a připravíme si veškeré ingredience a pomůcky. Odvážíme cukr, připravíme si na plech pečicí papír a cukr na něj rovnoměrně nasypeme. Dáme do trouby na 5 minut při 200 °C.
Zatím si v míse začneme šlehat bílky se špetkou soli a šleháme až do konzistence "polonašlehání". Tuhle fázi ráda přirovnávám k tomu, když ležíte v horké vaně až po uši schovaní do mráčků pěny do koupele. Stejnou vzdušnou konzistenci hledejte u sněhu a jakmile se dostaví, jde o signál přestat šlehat.
Jakmile je hotový cukr, vyjměte ho z trouby a po lžičkách za stálého šlehání na nejmírnější stupeň otáček vpravte do sněhu. Troubu ztlumte na 150 °C. Ve finále nám vznikne pevný sněhobílý krém odolný vůči gravitaci, který můžeme podle chuti dozdobit bezpečnými potravinářskými barvivy. Pokud se tak rozhodnete, pigment přidejte buď přímo do těsta, nebo štětcem naneste dovnitř zdobícího sáčku v několika pruzích.
Krémem naplníme zdobící sáček a na plech s pečicím papírem vytváříme malé pusinky.
Dáme péct 35 minut na 150 °C. Hotové by měly jít od pečicího papíru lehce odloupnout. Necháme dosušit ve vypnuté troubě.
Jak se vám líbí představa dárkové krabice plné sladkých pusinek? Dali byste si, nebo se sladkému vyhýbáte?
Blog najdete i na Facebooku, Instagramu a Bloglovin.
Mějte se nádherně, Vaše Štěpánka 💕
Krabička s domácími pusinkami převázaná barevnou stuhou je podle mě skvělý dárek pro každého mlsouna. Vyzkoušíte je se mnou?
Budeme potřebovat:
na jeden velký plech
- 2 vaječné bílky
- 150 g cukru krystal
- 1 špetka soli
Ze všeho nejdříve dáme vyhřívat troubu na 200 °C a připravíme si veškeré ingredience a pomůcky. Odvážíme cukr, připravíme si na plech pečicí papír a cukr na něj rovnoměrně nasypeme. Dáme do trouby na 5 minut při 200 °C.
Zatím si v míse začneme šlehat bílky se špetkou soli a šleháme až do konzistence "polonašlehání". Tuhle fázi ráda přirovnávám k tomu, když ležíte v horké vaně až po uši schovaní do mráčků pěny do koupele. Stejnou vzdušnou konzistenci hledejte u sněhu a jakmile se dostaví, jde o signál přestat šlehat.
Jakmile je hotový cukr, vyjměte ho z trouby a po lžičkách za stálého šlehání na nejmírnější stupeň otáček vpravte do sněhu. Troubu ztlumte na 150 °C. Ve finále nám vznikne pevný sněhobílý krém odolný vůči gravitaci, který můžeme podle chuti dozdobit bezpečnými potravinářskými barvivy. Pokud se tak rozhodnete, pigment přidejte buď přímo do těsta, nebo štětcem naneste dovnitř zdobícího sáčku v několika pruzích.
Krémem naplníme zdobící sáček a na plech s pečicím papírem vytváříme malé pusinky.
Dáme péct 35 minut na 150 °C. Hotové by měly jít od pečicího papíru lehce odloupnout. Necháme dosušit ve vypnuté troubě.
Jak se vám líbí představa dárkové krabice plné sladkých pusinek? Dali byste si, nebo se sladkému vyhýbáte?
Blog najdete i na Facebooku, Instagramu a Bloglovin.
Mějte se nádherně, Vaše Štěpánka 💕
Další sladké recepty vhodné jako dárek:
Tak tohle je pro mě úplná slast !!! ♥
OdpovědětVymazatFIT MADDIE // Soutěž o FITNESS DIÁŘ
Ty jsou krásné! Ale mně nejdou a nejdou :/ A možná bych radši něco jiného jako dárek. Prostě představa jen bílků a cukru mi to mlsání trochu kazí.
OdpovědětVymazat