Zdravím vás u dnešního článku! Protože se tento mrkvový kavalír těšil na Instagramu velké slávě, nemůžu Vám recept zatajit. Jde o velmi jednoduchý a výživný dezert, ve kterém jsem použila čokoládový protein, ale stejně dobře bude fungovat i příchuť karamelu nebo arašídů. Záleží jen na vás, jaký mu dodáte "šmrnc"!
Na jeden střední plech budeme potřebovat:
Mrkev nastrouháme nahrubo, nasypeme do větší mísy a osolíme. Po chvíli přidáme vejce, mléko, mouku, olej, skořici, jedlou sodu, protein, holandské kakao a med.
Vypracujeme těsto, které nalijeme na vysoký plech s pečicím papírem. Dáme péct při teplotě 180 °C přibližně po 35 minut.
Poté koncovou částí vařečky s kulatým průřezem vytvoříme díry v pravidelných vzdálenostech. Rozpustíme čokoládu a polijeme jí připravené mrkvové řezy. Snažíme se nalévat čokoládu zejména do připravených otvorů. Po vychladnutí můžeme podávat. Dobrou chuť!
Blog najdete i na Facebooku, Instagramu, Bloglovin a YouTUBE.
Mějte se krásně, Vaše Štěpánka 💕
Na jeden střední plech budeme potřebovat:
- 2 velké mrkve
- 1 špetka soli
- 2 vejce
- 2 šálky mléka
- 3,5 šálku celozrnné mouky
- 6 lžic řepkového/ arašídového oleje
- 0,5 lžičky skořice
- 1 rovnou lžičku jedlé sody
- 1,5 odměrky proteinu (já použila příchuť čokoláda) - nepovinné
- 3 lžíce holandského kakaa
- 3-5 lžíc medu (podle toho, jak moc sladíte)
- 100 g čokolády (na vaření min.45% či kvalitnější okolo 70 %)
Mrkev nastrouháme nahrubo, nasypeme do větší mísy a osolíme. Po chvíli přidáme vejce, mléko, mouku, olej, skořici, jedlou sodu, protein, holandské kakao a med.
Vypracujeme těsto, které nalijeme na vysoký plech s pečicím papírem. Dáme péct při teplotě 180 °C přibližně po 35 minut.
Poté koncovou částí vařečky s kulatým průřezem vytvoříme díry v pravidelných vzdálenostech. Rozpustíme čokoládu a polijeme jí připravené mrkvové řezy. Snažíme se nalévat čokoládu zejména do připravených otvorů. Po vychladnutí můžeme podávat. Dobrou chuť!
A jak vypadá tento recept ve vašem podání? Jana alias @Adasam2 ho vyzkoušela
hned druhý den a moc se jí povedl!
Mrkev v moučnících ANO/NE? Dali byste si?
My rozhodně!
Mějte se krásně, Vaše Štěpánka 💕
Ty máš tak úžasné recepty! Úplně si chuť řezu dovedu představit, mňam :)
OdpovědětVymazatNela z blogu Růžová rtěnka
Mňam, vypadá to úžasně, hnedka bych si dala ♥
OdpovědětVymazatAnother Dominika
pre mrkvové koláčiky mám slabosť, mňam! tento článok som si asi nemala otvoriť o 10 večer... :D
OdpovědětVymazatSabi z blogu Beautiful savage
Mňaaam :) To vypadá jako čokoládový kostky co dělala mamka když jsem byla mladší a já se jich mohla užrat ♥ :D
OdpovědětVymazatJá jsem tomu nasadila korunu a vedle klasického čoko proteinu jsem tam dala i proteinovou čokoládu, kterou kupuji od Janka. Řezy byly výborné. Bára
OdpovědětVymazat