Kalifornie 2020 - tipy na cestu

Ahoj. 
Před tím, než tohle všechno začalo (tím myslím "koronavirovou challenge") jsme podnikli životní cestu za oceán. Nebyla to pro nás jen další dovolená... chtěli jsme se totiž vzít. Ale o tom možná někdy příště? Napište mi, jestli by vás to zajímalo. Dnes Vám chci dát pár tipů, jak se vydat do San Franciska, kde přespat a jak nenaletět při půjčování auta.

Jak jsme se tam octli? Letěli jsme z Mnichova do prosluněné Kalifornie, letiště San Diego. Půjčili jsme si obří káru a ze San Franciska putovali přes Monterey do L.A. a do Las Vegas... 

V San Francisku jsme přespali dvě noci. Jak už je naším zvykem, volili jsme hotely podle ceny a polohy (#moneyfirst) a tak jsme osudově skončili přímo v čínské čtvrti (v centru celého San Franciska, hotel Europa). Podlahy byly křivé, v okolí samý noční klub a do 2 do rána pod námi hrála živá muzika... Ale to už k centru patří. Jestli tu ale někdy budete, doporučuju si dobře zapsat, kde parkujete. Najít svoje auto tu opravdu není žádná legrace (hledali jsme ho v noci hodiny).

Jak už jsem řekla, nejlepší na hotelu Europa byla jeho cena a poloha. Měli jsme to všude blízko. Prošli jsme se pěšky promenádou přes Pier 39 a dál po pláži až ke Golden Gatu. Kousek od něj na lavičkách jsme si snědli čerstvé jahody a nasávali tu skvělou atmosféru Kalifornie... Naprostý balzám na duši.




I přes nepříjemnosti s nočním hlukem vám chci hotel Europa doporučit. Za vše hovoří tyto fotografie pořízené jen kousek od něj. Představte si náš výhled z okna... A croisanty k snídani? V kavárně přímo v ulici.


K vypůjčení auta jsme využili stránky Economy Car Rentals. Už jsme si půjčovali auta skoro po celém světě a pokaždé se objevil nějaký problém. Jen s touto společností NIKDY. Proto ji ráda doporučím i vám, protože jim doopravdy věřím. Připláceli jsme si za full insurance. Je to jen pár dolarů navíc a nemusíte se pak vůbec bát. Pokud auto odřete, zdemolujete, ukradnou vám ho... neplatíte nic. Tomu říkám skvělé pojištění! U jiných zprostředkovatelů často zaplatíte mnohem víc peněz, kvůli zatajeným poplatkům, které se platí na místě. 

Následující rada platí, pokud si auto půjčujete v Evropě, Izraeli nebo v Americe, na dalších místech to nemáme vyzkoušené. Nepořizujte si v půjčovnách větší auto, než které doopravdy chcete (ať už je to kvůli místu na kufry apod.). Příklad: Přijeli jsme do Eilatu (Izrael) a měli jsme pro 4 lidi objednané malé auto (4 místné +malý kufr). Chlapík za přepážkou nám radil, abychom si připlatili za větší, že se budeme zbytečně mačkat. Protože jsme věděli o co jde, dělali jsme, že nemáme zájem. Po pěti minutách se na nás podíval, podal nám klíče od 5 místného s velkým kufrem a lepší výbavou a řekl, že malé stejně nemá, takže nám musí dát lepší. Podobně to bylo v USA. Tam nám ale rovnou dali na výběr, ať si na parkovišti vyberem auto, které nám vyhovuje - jakékoli. Vybrali jsme si Ford FLEX, kvůli jeho nižší spotřebě. I tak to ale vypadalo, jako kdybychom byli agenti F.B.I.


Příroda je v Kalifornii opravdu krásná. Na dlouhých plážích je v únoru hlavní sezóna páření rypoušů sloních a tuleňů. Díky testosteronu dokáží být samci dost nebezpeční, na což vás upozorní naučné tabule. Místní tu rádi používají nezvyklé jednotky. Takže na cedulích tu nehledejte metry, ale doporučení zní: držte se od nich na vzdálenost osobního automobilu. Já nevím, jak vy, ale my jsme brali jako míru Citroen C1 (rychle utíkám). 



Nezapírám, že do Kalifornie jsme se opravdu zamilovali... Doufám, že bude brzy vše zase jako dřív a mé cestovatelské srdce se bude moct pustit na další dobrodružství.




Byli jste v tomto roce někde v cizině? Co Vy a Kalifornie?
Chtěli byste slyšet něco víc o svatbě?


Mějte se hezky a díky, že tu jste!

1 komentář:

  1. Tam musí být fakt nádherně. V Kalifornii jsem nikdy nebyla a myslím, že se tam ani nepodívám. Takže aspoň takto přes fotky. O svatbě si taky velmi ráda přečtu.
    Povídání nejen o kosmetice

    OdpovědětVymazat

Mnohokrát děkuji za každý Váš komentář. ♥ Mějte se krásně!

Follow

❤️ Čtenáři blogu: