Znovu se podíváme na zub těstovinám, konkrétně "obřím mušlím" známým jako conchiglioni. Připravila jsem je se zeleninovou omáčkou, hovězím a trochou parmazánu. Doufám, že Vám budou chutnat stejně jako nám!
Na 4 porce budeme potřebovat:
- 400 g mletého hovězího
- 250 g těstovin conchiglioni tris
- 1 velká cibule
- 2 stroužky česneku
- 1 červená paprika
- 1 žlutá paprika
- 10-15 ks cherry rajčat
- 120 g rajčatového protlaku/ pyré
- 1 lžička sušeného tymiánu
- 2 lžíce řepkového oleje
- nastrouhaný sýr parmigiano reggiano (2 lžíce na osobu)
- sůl a pepř
- Cibuli a česnek si nakrájíme na jemno, papriky na kostičky a sherry rajčata překrojíme vejpůl.
- Na předehřáté pánvi si na 2 lžicích řepkového oleje osmahneme cibuli a česnek, přidáme nasekanou papriku, cherry rajčata a dusíme 5 minut pod pokličkou.
- Dáme si vařit osolenou vodu na těstoviny a postupujeme podle návodu.
- Přidáme mleté maso, osolíme, opepříme a 10 minut dusíme za občasného míchání pod pokličkou.
- Jakmile máme maso tepelně upravené, přidáme rajčatový protlak, bylinky a trochu vody (cca 150 ml). Provaříme cca 5 minut a pak odstavíme z plotny.
- Pustíme si troubu na 200 °C,
- Pekáček vymažeme trochou oleje a vyskládáme do něj uvařené těstoviny conchiglioni, které plníme masovo-zeleninovou směsí. Dáme péct 15-25 minut na 200 °C. Poté posypeme parmazánem a podáváme.
Děkuji eshopu edelikatesy.cz za sponzoring dnešního receptu.
Dobrou chuť a mějte se krásně.
Och, mňam! Ja mám veľmi rada mleté mäso, ale len nedávno som ho pripravovala prvýkrát doma, pretože doma som jediná, ktorá ho je. Naposledy som ho zapekala so zemiakmi, tak nabudúce ich vymením za cestoviny:)
OdpovědětVymazat