Kozí sýr s hroznovým olejem

         Jak se dnes máte? Doufám, že ležíte u bazénu na lehátku s tabletem v levé a mojitem v pravé ruce a k dokonalosti už chybí jen bronzové opálení. Smutné je, že já mám zatím jen to opálení. Stačila hodinka na balkoně a je ze mě černoušek!
         Čtenáři sledující můj Instagram již vědí o balíčku, který si ke mně našel cestu předvčera. Krabička velmi pečlivě zabalených českých olejů od Bohemiaolej mi udělala velkou radost! Doufám ale, že v budoucnu udělá podobná dodávka šťastným i jednoho z Vás při plánované GiveAway...♥ Oleje jsou opravdu luxusními českými výrobky, což byl také jeden z důvodů, proč jsem kývla na nabídku spolupráce s Bohemia olej. Lisované jsou zastudena z taktéž českých surovin a rozmanitost druhů opravdu bere dech. Můžete se těšit na další recepty s dýňovým, ořechovým a dokonce i makovým olejem! Snad nebudu sjetá, při psaní příštího článku. 




Hroznový olej - spása pro vlasy a snad i moje kruhy pod očima
       Co mě osobně na tomto druhu oleje těší nejvíce, je jednak obsah nenasycených mastných kyselin ("vitamin F") a také vitaminů A, C, E a B (FACE-Book). Ve zkratce by se tedy dalo mluvit o důležitosti pro nás zrak (vitamin A), krvetvorby (B12), odolnosti a obranyschopnosti (C) a tvorbě nových buněk a částečné zvrácení procesů stárnutí (E). Snad mi zejména B, C a E pomohou vypořádat se s nedokonalostmi pleti. Již dlouho mě trápí fialové kruhy pod očima, ač dlouho spím, žiji zdravě a můj pitný režim je bez poskvrnky. Snad to nepoukazuje na nic vážnějšího než nedostatek vitaminů. :)
       V kosmetice se hroznový olej využívá zejména zevně, ale co nejvíce zajímalo mě, bylo... Kam a na co ho nalít v kuchyni?! Stejně jako ostatní oleje se hodí k zeleninovým salátům, do polévek a marinád. Konzistencí a barvou je podobný oleji olivovému a olivový olej lze hroznovým nahradit prakticky ve všech pokrmech. Napoprvé překvapí charakteristickou vůní připomínající balzamikový ocet! V chuti je ovšem naprosto odlišný, jemný a neutrální. Veškeré jeho vlastnosti a pozitivní účinky jsou podrobně popsány na oficiálních stránkách bohemiaolej.cz.


Budeme potřebovat (porce pro 4):
  • 12 plátků dobrého kozího sýru
  • 4 polévkové lžíce hroznového oleje
  • 1 stroužek česneku
  • růžový pepř
  • snítka tymiánu
  • zelenina a chléb k přikusování
      U tohoto receptu jde hlavně o efektní aranžmá a o všechno ostatní se již postará výborná souhra slaného kozího sýru a hroznového oleje, který charakteristickou chuť sýru ještě zdvojnásobí. Dalším plusem jsou benefity hroznového oleje na naše zdraví. Pokud nevíte, kam se vydat pro kozí sýr, výborný mají nejen ve specializovaných prodejnách. My pro něj chodíme do L*dlu O:). A proč se omezovat pouze na kozí sýry, dopřejte si i kombinaci s neméně dobrým ovčím sýrem!
      Doufám, že Vám bude chutnat! ♥



Máte s podobnými nevšedními oleji vlastní zkušenosti? :)
Vyzráli jste na stálé kruhy pod očima? :)
Přeji krásnou neděli a hodně štěstí do dalšího týdne!

PS: Držte mi prosím v úterý a středu pěsti! Snad přijímačky dopadnou dobře a já budu moct plánovat odměnu nejen pro sebe ale i pro Vás, mé milované čtenáře a čtenářky. :*

Follow on Bloglovin

2 komentáře:

  1. Já se včera taky dost opálila :D ale vypadá to že se budu loupat :D
    jinak to vypadá velice lákavě :)

    Blond LADY

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Chudáčku. :/ To sluníčko má najednou hroznou sílu. :/ Bohužel si ho ale už moc dlouho neužijeme, tak do příštího opalování budeš zase fit! :) :D V létě člověk musí ctít pravidlo Tří M: Mazat, mazat, mazat. :D

      Vymazat

Mnohokrát děkuji za každý Váš komentář. ♥ Mějte se krásně!

Follow

❤️ Čtenáři blogu: