Také jste v dětství milovali sladké obědy? Já je naprosto zbožňovala. Krupičná kaše, ovesná kaše, jahodové knedlíky, borůvkové "blbouny" a nudle s mákem. Kdykoli bylo jedno z těchto jídel na výběr ve školní jídelně, měla jsem jasno. Teď mě chytla znovu nostalgická nálada a výsledkem byl dnešní recept. Trochu zdravější varianta klasického meruňkového nákypu!
Na porci pro 2 budeme potřebovat:
- půl hrnečku bulguru v suchém stavu
- 3/4 hrnku mléka
- 1 lžíce cukru moučky do tvarohu
- 1 lžička cukru k bulguru (nepovinné)
- 1 vejce
- 1 sklenice meruňkového kompotu
- hrst rozinek
- 1 tučný tvaroh
- lžíce másla
- skořice
- špetka soli
- lžíce medu
- Bulgur si propereme vlažnou vodou a zalijeme mlékem. Přidáme špetku soli + nepovinnou lžičku cukru a vaříme zhruba 12 až 15 minut. Zatím si zapneme troubu a dáme ji vyhřívat na 180 °C.
- Do tvarohu přidáme vejce, cukr, rozinky a skořici a dobře promícháme.
- Zapékací misku vymažeme máslem a postupně do ní vrstvíme uvařený bulgur, meruňky, tvaroh a znovu bulgur. Poprášíme skořicí a šup s tím do trouby!
- Pečeme zhruba 20 minut, dokud nevznikne zlatavá krustička. Můžeme podávat se lžící oslazeného tvarohu, pokapané včelím medem a máslem! ♥
- *Nebo? ...poprášené moučkovým cukrem - pokapané javorovým sirupem - se lžící arašídového másla - s agávovým sirupem - ozdobené mátou... Teď mě toho napadá spoustu! :)
Bože, jak koukám na ty fotky, dala bych si ho znova... <3
Doufám, že se Vám dnešní recept líbil! Děkuji za Vám za návštěvu a všechny krásné komentáře, kterými mě obdarováváte.
Mějte se krásně, užívejte si sluníčka, opalujte se a nezapomeňte na pitný režim a opalovací krém!
Vaše Corculum ♥
Žádné komentáře:
Okomentovat
Mnohokrát děkuji za každý Váš komentář. ♥ Mějte se krásně!