Bulgurový nákyp s meruňkami


       Také jste v dětství milovali sladké obědy? Já je naprosto zbožňovala. Krupičná kaše, ovesná kaše, jahodové knedlíky, borůvkové "blbouny" a nudle s mákem. Kdykoli bylo jedno z těchto jídel na výběr ve školní jídelně, měla jsem jasno. Teď mě chytla znovu nostalgická nálada a výsledkem byl dnešní recept. Trochu zdravější varianta klasického meruňkového nákypu!



Na porci pro 2 budeme potřebovat:
  • půl hrnečku bulguru v suchém stavu
  • 3/4 hrnku mléka
  • 1 lžíce cukru moučky do tvarohu
  • 1 lžička cukru k bulguru (nepovinné)
  • 1 vejce
  • 1 sklenice meruňkového kompotu
  • hrst rozinek
  • 1 tučný tvaroh
  • lžíce másla
  • skořice
  • špetka soli
  • lžíce medu
Postup:

  1. Bulgur si propereme vlažnou vodou a zalijeme mlékem. Přidáme špetku soli + nepovinnou lžičku cukru a vaříme zhruba 12 až 15 minut. Zatím si zapneme troubu a dáme ji vyhřívat na 180 °C.
  2. Do tvarohu přidáme vejce, cukr, rozinky a skořici a dobře promícháme. 
  3. Zapékací misku vymažeme máslem a postupně do ní vrstvíme uvařený bulgur, meruňky, tvaroh a znovu bulgur. Poprášíme skořicí a šup s tím do trouby!
  4. Pečeme zhruba 20 minut, dokud nevznikne zlatavá krustička. Můžeme podávat se lžící oslazeného tvarohu, pokapané včelím medem a máslem! ♥ 
  5. *Nebo? ...poprášené moučkovým cukrem - pokapané javorovým sirupem - se lžící arašídového másla - s agávovým sirupem - ozdobené mátou... Teď mě toho napadá spoustu! :) 




      Bože, jak koukám na ty fotky, dala bych si ho znova... <3
      Doufám, že se Vám dnešní recept líbil! Děkuji za Vám za návštěvu a všechny krásné komentáře, kterými mě obdarováváte.

      Mějte se krásně, užívejte si sluníčka, opalujte se a nezapomeňte na pitný režim a opalovací krém!
      Vaše Corculum ♥

Follow on Bloglovin

Žádné komentáře:

Okomentovat

Mnohokrát děkuji za každý Váš komentář. ♥ Mějte se krásně!

Follow

❤️ Čtenáři blogu: