Thai mung beans | Thajské mungo

        Moji milí, zase se Vám hlásím s jedním vegetariánským receptem, se kterým můžete zazářit na jakékoli slavnostní příležitosti, oslavě nebo rodinném obědě. Stačí sehnat mungo fazolky a zkombinovat je s jinak celkem běžnými ingrediencemi české kuchyně. Rozpis si upravte podle počtu osob a hurá na věc!

        My darlings, lastly I am here with a one vegetarian recipe! You can star with it on special occasions, celebration or family lunches! The only thing you need are mung beans. You can mix them with commonly used ingredients of czech cuisine. Make up the list of ingredients according to the number of persons and ...Let's get started!




Thajské mungo
Pro dvě osoby budeme potřebovat:
  • 100 g fazole mungo v suchém stavu
  • 50 g pórku
  • 2 lžíce kokosu
  • 50 ml mléka
  • 1 větší mrkev
  • 1/2 šálku bílé rýže
  • 1 lžička kari
  • 1 lžička soli (cca)
  • lžíce másla
  • špetka pepře a muškátového oříšku
  • voda (šálek na zalití rýže, dva šálky k uvaření mungo a pár lžic k mrkvi a pórku)
Postup:
  1. Fazole si na noc dáme namáčet do trojnásobného množství vody, aby nám krásně změkly a nemuseli jsme je vařit tak dlouho.
  2. Další den vyměníme vodu a dáme vařit na dobu 15 minut.
  3. Zatím si uvaříme rýži v dvojnásobném množství vody.
  4. Na pánvi necháme rozpouštět lžíci másla a poté osmahneme nastrouhanou mrkev, nakrájený pórek a kokos. Přidáme zcezené a uvařené fazolky, zalijeme trochou vody a mléka a pod pokličkou vaříme několik minut. 
  5. Osolíme, opepříme a okořeníme kari a muškátovým oříškem.
  6. Podáváme s rýží a úsměvem. Přeji dobrou chuť! :)
Thai mung
For two persons you will need:
  • 100 g mung beans
  • 50 g leek
  • 2 tablespoon of coconut
  • 50 ml of milk
  • 1 bigger carrot
  • 1/2 cup of rice
  • 1 teaspoon of kari
  • 1 teaspoon of salt
  • tablespoon of butter
  • pinch of pepper and nutmeg
  • water (1 cup to rice, 2 cups to mung beans and several tablespoons to carrot and leek)
Instructions:
  1. Put mung beans one night earlier to a big pot with water to make them more fresh.
  2. On the next day, change the water and boiled them for about 15 minutes.
  3. Cook the rice well in a large pot.
  4. Melt the butter on the pan and quickly brown grated carrot and sliced leek and coconut. Add a well cooked beans, water, milk and keep under the lid for few minutes.
  5. Add a salt, a pepper and a nutmeg, mix properly.
  6. Serve with a rice and large smile! Bon Appetit! :)


        Doufám, že se vám fotky i recept líbil. Budu moc ráda, když mi napíšete, co se Vám v poslední době v kuchyni podařilo a nebo i v osobním životě! Určitě se zmiňte do komentářů... :) Těším se na Vše zprávy a brzy se zase uvidíme!
Vaše Corculum♥

       I hope you have enjoyed the reading and also the fotos. If you had, please, leave me a comment about your oppinion! I am looking forward to the next time... See you soon!
Corculum♥


6 komentářů:

Mnohokrát děkuji za každý Váš komentář. ♥ Mějte se krásně!

Follow

❤️ Čtenáři blogu: