Jednou to přijít muselo - krabičkování dobrot do školy začíná být mírně monotónní. Trochu jsme si to oživili a zaměstnali naši mini troubu. Napěchovali jsme lilek několika stroužky silného česneku a zabalili si ho s sebou na přednášku. :)
Cena: 26 Kč za porci pro dva :)
(15 Kč lilek, 4 kč česnek, 4 Kč brambory, ostatní cca 3 Kč)
Budeme potřebovat:
- 1 velký lilek
- 2 lžíce oleje (já použila slunečnicový)
- pizza koření
- 3 stroužky česneku na 1 polovinu = 6 stroužků celkem
- pečené brambory jako příloha
- mangové chutney s chilli od Uncle Roy's
Postup:
Lilek si umyjeme, překrojíme na půl a nožem vykrojíme do dužiny několik rýh cca 1-2 cm od sebe. Do těchto mezer vložíme plátky česneku, posypeme kořením a pepřem. Pokapeme trochou oleje a dáme péct do předehřáté trouby na 200 °C po dobu cca 40 minut. Podáváme s mangovým chutney a pečenými bramborami s kari, třeba na páteční přednášce z genetiky. :)
Co si s sebou na přednášky nosíte nejraději vy? :) Máte taky rádi pečený lilek?Lilek si umyjeme, překrojíme na půl a nožem vykrojíme do dužiny několik rýh cca 1-2 cm od sebe. Do těchto mezer vložíme plátky česneku, posypeme kořením a pepřem. Pokapeme trochou oleje a dáme péct do předehřáté trouby na 200 °C po dobu cca 40 minut. Podáváme s mangovým chutney a pečenými bramborami s kari, třeba na páteční přednášce z genetiky. :)
Mějte se krásně a něco pro to udělejte!
Vaše Corculum <3
Já teda lilek nerada, ale líbí se mi, jak je tohle jednoduchý a vypadá to efektně :)
OdpovědětVymazatObměnou určitě půjde udělat to samé i s cuketou nebo dýní! :) Děkuji za komentář! :)
OdpovědětVymazatMňam.. Lilek mám velmi ráda :)
OdpovědětVymazatNela z Beauty Charm
Taky ho máme rádi :)! Třeba grilovaný nebo k těstovinám je výborný. :)
VymazatVypadá to opravdu dobře, s menzou se to vůbec nedá srovnávat ... jen bych to vylepšil slaninou.
OdpovědětVymazat