Sladká chilli omáčka s vegetariánskými knedlíčky

 

Od dovolené v Malajsii jsem si oblíbila ostré chutě! Sice bych mohla dát vzpruhu svému egu a tvrdit, že dnes jde o velmi složitý a náročný recept, ale udělám opak. Sladká chilli omáčka je ve skutečnosti jedna z nejjednodušších, což jde proti její ceně v obchodech. Ještě úplně nevychytala poměr voda:ocet, ale Vy budete jistě úspěšnější! Ochutnávat v průběhu vaření v tomto případě nebude ta nejoblíbenější činnost na světě, ale vyplatí se. Vyberte nejsilnějšího jedince!
Na rozdíl od chili omáčky bylo udělat několik málo knedlíčků vyslovený workout. Válčila jsem s ručním válečkem a vytvořila si docela solidní bicepsy. Stálo to za to!

Sladká chilli omáčka (1 velká sklenice):
  • 1 šálek cukru
  • 1 šálek vody
  • 1 šálek rýžového octa (já použila jablečný) 
  • 1 lžíce sojové omáčky
  • 1 špetka pepře
  • 2 na jemno nakrájené sušené chilli papričky
  • 1 vrchovatá lžička nakrájeného zázvoru
  • 2 lžíce kečupu
  • 2 lžičky bramborového škrobu 
  • 1 velký stroužek česneku
Postup:
Do hrnce nalijeme 3/4 vody, sojovou omáčku a ocet a přivedeme k varu. Přisypeme cukr, pepř, nakrájenou chilli, zázvor, česnek a kečup. Provaříme pár minut a potom stáhneme z plamene a přilijeme za stálého míchání zbytek vody s rozmíchaným bramborovým škrobem. Znovu zahřejeme k varu a necháme provařit zrhuba 5 minut. Nalijeme do sklenice, zavřeme víčkem, překlopíme vzhůru nohama a necháme vychladnout. 


Na porci knedlíčků pro samotáře budete potřebovat:
  • 4 lžíce hladké mouky
  • 4-5 lžic horké vody
Náplň:
  • půl kostky tofu natural
  • 1 lžíce olivového oleje
  • 1/2 lžíce kari
  • 1/4 lžičky pepře
  • 1 stroužek česneku
  • 1/2 malé cibulky
  • 2 cm pórků
  • asi 2 lžíce nakrájené brokolice
  • 1 lžička sojové omáčky
  • 1 špetka soli
  • 1 špetka sušené celerové natě (jiné bylinky)
Postup:
Z vody a mouky vypracujeme hladké těsto, které rozdělíme na malé kuličky velikosti vlašského oříšku. Malým válečkem/ skleničkou vytvoříme z těsta tenkou placku. Ingredience na náplň nakrájíme na jemno a smícháme v misce. Doprostřed placičky dáme vrchovatou lžičku směsi a vytvoříme pytlíček. Takto postupujeme, dokud nedojde těsto. Knedlíčky vaříme v osolené vodě cca 7 minut. Knedlíčky lze připravovat také tradičně na páře nebo smažit na pánvi. Podáváme se sladkou chili omáčkou. Dobrou chuť! :) 



MŇAM!
Jak se Vám líbil dnešní recept? Máte rádi asijskou kuchyni?

Mějte se krásně a něco pro to udělejte!
Vaše Štěpánka <3

Follow on Bloglovin

5 komentářů:

  1. Vypadají luxusně!
    without-chocolate.blogspot.com

    OdpovědětVymazat
  2. Štěpánka je opäť šikulka, omáčku isto vyskúšam ☺

    OdpovědětVymazat
  3. Mmmm, vypadají úžasně, zkusím to udělat příteli, ten chilli zbožňuje :) Pěkný víkend, K*

    OdpovědětVymazat
  4. ó můj bože, vypadají jak z restaurace :)
    cara-carob-cooking.blogspot.com

    OdpovědětVymazat
  5. Jé, knedlíčky, podobné miluju, ale působilo to na mě vždycky, že jsou strašně složité :D takže jen mouka a voda, hmm, díky za objasnění! :))
    Verča
    Ne hladu

    OdpovědětVymazat

Mnohokrát děkuji za každý Váš komentář. ♥ Mějte se krásně!

Follow

❤️ Čtenáři blogu: