Tak mi přijde, že sezení nonstop u učení je namáhavější než trmácet se po horách. Musela jsem si udělat půlhodinovou běžeckou pauzu, abych si pročistila hlavu a začala zase vnímat ty rozsypaná písmenka a číslice v názvech nejrůznějších kofaktorů a podjednotek. Svatá polymerázo, dej ať už si to všechno pamatuju!
I když v tom stresu mám největší chuť na čokoládu a pořádnou kávu, u oběda se pořád snažím o zdravou kuchyni. Dnes to byla tahle super-rychlá a výživná pizza, se kterou se doopravdy nemusíte nijak mazlit!
Na 1 porci budeme potřebovat:
Těsto:
- 1 vejce
- 3 lžíce vloček
- 1-3 lžíce celozrnné mouky
- 1/4 lžičky soli
- 2 lžíce mléka
- 1/4 lžičky kari
- špetka jedlé sody/ kypřicího prášku
Náplň:
- 1 rajče
- 1-2 nakrájené žampiony
- lístky rukoly
- 1 lžíce kečupu
- nastrouhaný parmazán
- pizza koření
- olivový olej
Postup:
Během chvilky ze surovin na těsto vytvoříme tekuté těsto. Nalijeme ho na plech s pečicím papírem, který dáme do vyhřáté trouby na 5 min/ 200°C. Poté vytáhneme z trouby, na těsto naneseme rovnoměrně kečup, posypeme kořením, rukolou, poklademe nakrájenými rajčaty a žampiony, Nakonec přidáme strouhaný parmazán a zakápneme trochou olivového oleje. Pečeme 10-15 minut na 175°C. Přeji dobrou chuť!
Během chvilky ze surovin na těsto vytvoříme tekuté těsto. Nalijeme ho na plech s pečicím papírem, který dáme do vyhřáté trouby na 5 min/ 200°C. Poté vytáhneme z trouby, na těsto naneseme rovnoměrně kečup, posypeme kořením, rukolou, poklademe nakrájenými rajčaty a žampiony, Nakonec přidáme strouhaný parmazán a zakápneme trochou olivového oleje. Pečeme 10-15 minut na 175°C. Přeji dobrou chuť!
Co říkáte na dnešní recept? Líbí se Vám nová úvodní lišta?
A jak prožíváte začátek června, Vy? Určitě mi napište do komentářů!
Vaše Štěpánka.
A jak prožíváte začátek června, Vy? Určitě mi napište do komentářů!
Vaše Štěpánka.
Do 9.července GIVEAWAY! |
Hezké recepty, ale tady zrovna ten kečup a pizza koření... :) sugo a čerstvé bylinky udělají zázrak
OdpovědětVymazatJsem rozhodně pro. Jako šetřivá studentka o zkouškovém nejsem nepřetržitě zásobována čerstvými bylinkami. Musím se spokojit s co nejkvalitnějším neošizeným rajčatovým kečupem a sušenými, tak mi to prosím odpusťte. :) Se sugem a bylinkami ze zahrádky jistě posunete pokrm o několik levlů výše! :) Děkuji za komentář a přeji krásný den. :)
VymazatSuper recept, hned jdu na to ! :)
OdpovědětVymazatRozhodně ráda vyzkouším :)
OdpovědětVymazatMoc jsme si pochutnali - určitě ji udělám znovu
VymazatTo mám velkou radost! Děkuji Vám za komentář❤️❤️
VymazatSkvělý recept :) musím vyzkoušet :) a držím palce u zkoušet :)
OdpovědětVymazatDěkuju moc, Jenny! :*
VymazatVypadá úžasně, taky si dělám domácí pizzu :) akorát ten kečup se mi nelíbí :))
OdpovědětVymazatSamozřejmě je to na volbě každého z nás. :) Uznávám, že nic s názvem kečup na pravou pizzu nepatří. Na svou obhajobu ovšem podotýkám - jde o studentskou verzi. Stejně tak do pravé pizzy nepřijdou ovesné vločky, atd.. Kdybych ale nazvala recept jinak, nezaujal by. :)
VymazatMiluju tady tyhle zdravé verze pizzy ♥ Nejraději mám teda tuňákovou, ale tahle vypadá taky skvěle:)
OdpovědětVymazathttp://myway-tofitness.blogspot.cz/
Vypadá to báječně! Určitě vyzkouším :) Anet
OdpovědětVymazatZni to super, ale trochu me odrazuje chut tech vlocek, docela bych se toho bala :/
OdpovědětVymazatzní to skvěle, samé skvělé suroviny :) domácí pizzu se odhodlávám zkusit už hodně dlouho
OdpovědětVymazat