Ještě než si začnu škrtat recepty ze svého "To DO Listu", chtěla bych Vám ukázat tuto rychlou, vláčnou a hříšně kakaovou buchtu. U nás v rodině se jí neřekne jinak než kefírka. Až se stydím, jak je jednoduchá. Stačí znát jen správné poměry a úspěch je zaručen. :)
Zavřete dveře před návštěvou, budete ji mít sami málo!
Budeme potřebovat:
1 hrnek = 250 ml
- 2 hrnky špaldové mouky
- 1 hrnek hladké pšeničné mouky
- 3/4 hrnek krupicového cukru
- 1/2 hrnku medu
- 1 vanilkový cukr
- 1/2 hrnku rostlinného oleje (řepkového)
- 1 lžíce jedlé sody
- 4 lžíce holandského kakaa
- 2 hrnky kefíru
- 1/2 hrnku vlašských ořechů
- 1/2 lžičky skořice
- tuk na vymazání formy a kokos na vysypání
Na ozdobu:
- domácí marmeláda
- 10 lžic vody
- 2 lžíce cukru
- 2 lžíce másla
- 3 lžíce holandského kakaa
- poloviny vlašských ořechů
Na kakaovou polevu přiveďte k varu vodu s cukrem, poté přidejte máslo a kakao a za stálého míchání vařte 5 minut. Hotovou a vychladlou placku potíráme marmeládou a poléváme kakaovou polevou. Přeji dobrou chuť! :)
Znáte kefírovou buchtu? A jaký je Váš oblíbený rychlý dezert?
Mějte se krásně, Vaše Štěpánka
💕
Mohlo by se Vám také líbit:
V jednoduchosti je krása :)
OdpovědětVymazatMňam! Tu mám ráda!
OdpovědětVymazatBylo by dobré psát velikost pekáče.
OdpovědětVymazat