Kefírová buchta s ořechy a kakaovou polevou

Ještě než si začnu škrtat recepty ze svého "To DO Listu", chtěla bych Vám ukázat tuto rychlou, vláčnou a hříšně kakaovou buchtu. U nás v rodině se jí neřekne jinak než kefírka. Až se stydím, jak je jednoduchá. Stačí znát jen správné poměry a úspěch je zaručen. :)
Zavřete dveře před návštěvou, budete ji mít sami málo! 



Budeme potřebovat:
1 hrnek = 250 ml
  • 2 hrnky špaldové mouky
  • 1 hrnek hladké pšeničné mouky
  • 3/4 hrnek krupicového cukru
  • 1/2 hrnku medu
  • 1 vanilkový cukr
  • 1/2 hrnku rostlinného oleje (řepkového)
  • 1 lžíce jedlé sody
  • 4 lžíce holandského kakaa
  • 2 hrnky kefíru
  • 1/2 hrnku vlašských ořechů
  • 1/2 lžičky skořice
  • tuk na vymazání formy a kokos na vysypání 
Na ozdobu:
  • domácí marmeláda 
  • 10 lžic vody
  • 2 lžíce cukru
  • 2 lžíce másla
  • 3 lžíce holandského kakaa
  • poloviny vlašských ořechů
Jednoduchý postup - mouku, cukr, med, olej, jedlou sodu, holandské kakao, kefír a skořici nasypte/ nalijte do velké mísy a pomocí ručního mixéru vypracujte tekuté těsto. Nakonec přidejte vlašské ořechy dobře promíchejte. Těsto nalijte do vymazaného a kokosem vysypaného pekáčku a dejte péct na 160°C po dobu 25 minut.

Na kakaovou polevu přiveďte k varu vodu s cukrem, poté přidejte máslo a kakao a za stálého míchání vařte 5 minut. Hotovou a vychladlou placku potíráme marmeládou a poléváme kakaovou polevou. Přeji dobrou chuť! :)


Znáte kefírovou buchtu? A jaký je Váš oblíbený rychlý dezert?
Mějte se krásně, Vaše Štěpánka 💕

Mohlo by se Vám také líbit:

3 komentáře:

Mnohokrát děkuji za každý Váš komentář. ♥ Mějte se krásně!

Follow

❤️ Čtenáři blogu: