Dobré pondělní ráno 🌞
Doufám, že jste si o víkendu jako já užívali vynikající společnosti, jídla a zábavy... Teď mě čeká tvrdý návrat k učení a povinnostem. Dřív než se do toho vrhnu ještě slíbený recept na medovo-skořicové kynuté šnečky! Se skořicí ani s medem nešetřete. ❤
Na těsto budeme potřebovat:
- 1 vejce
- 3 šálky hladké mouky (nejlépe 1:1 celozrnná a pšeničná)
- 1 kostka droždí
- 1 lžíce medu
- 1 rovná lžíce soli
- 1,5 šálku teplého mléka
Náplň:
- 20 g másla
- 4 vrchovaté lžíce medu
- 2 lžičky mleté skořice
- hrst vlašských ořechů
- hrst rozinek
Postup:
Mouku si přesypeme do velké mísy a uděláme uprostřed důlek. Nadrobíme do něj kvasnice, přidáme lžíci medu a přelijeme teplým mlékem. Mírně kvasnice v mléce promícháme a necháme 20 minut nabýt. Poté přidáme vejce a sůl a vypracujeme hladké těsto. Přikryjeme utěrkou a necháme kynout 45 minut.
V rendlíčku rozpustíme máslo, přidáme med, skořici a dobře promícháme. Z vykynutého těsta na poprášeném válu vyválíme obdélník, potřeme ho rovnoměrně náplní, posypeme ořechy, rozinkami a zavineme.
Nakrájíme ho na 2-3 cm kolečka, která pokládáme sólo na plech, nebo těsně vedle sebe do vymazané keramické formy. Potřeme žloutkem a pečeme ve vyhřáté troubě na 180 °C po dobu 20-35 minut dozlatova. Po upečení ještě můžeme posypat moučkovým cukrem/ přelít medem. Přeji dobrou chuť...❤️
Pekáčky podobné tomu mému seženete na Bavíměvařit.cz |
Taky milujete skořici na všechny způsoby?
A čím sladíte nejraději? #Jájsemholkamedová❤
Mějte se krásně a něco pro to udělejte. :)
Mohlo by Vás zajímat:
Jablečný štrúdl
Jablečno-oříškový kynutý závin
Mohlo by Vás zajímat:
Jablečný štrúdl
Jablečno-oříškový kynutý závin
Mňam, určitě je to dobrota. :)
OdpovědětVymazatMňamkyy to vyzerá skvele ! :)
OdpovědětVymazatpartofnicol.blogspot.sk
Skořice musím mít ve všem! :) Vypadá to nádherně :)
OdpovědětVymazatU nás je to stejné,milujeme skořici a ořechy a nad med od vyzkoušeného včelaře nedáme dopustit.Spotřeba ohromná,přestože já osobně žádné nápoje nesladím.Ale do těst a na chleba-mňam!
OdpovědětVymazat