Jak začít první školní den s úsměvem?


Málokdo spí o prázdninách tak tvrdě a dlouho, aby mu uniklo dnešní datum 31. 8. 2016. Znamená to sice konec léta, ale na druhou stranu i nové začátky! První školní den má v sobě něco svátečního a jen málo komu na něm vůbec nezáleží. Nebudu Vám radit, v jakém outfitu udělat na spolužáky a spolužačky ten nejlepší dojem, ani které papírenské výrobky vám nesmí v batohu chybět... Ráda se inspiruji při čtení článku od někoho, kdo tomu doopravdy rozumí. :) Ačkoli tohle všechno pomáhá, důležité je, abyste se v tento den necítili mizerně. Sebehezčímu outfitu nesmí chybět i dobrá nálada a úsměv. Můj osvědčený způsob? Zítra mě sice první školní den ještě nečeká, ale třeba o zkouškovém mi pomáhá začít den dobrou snídaní - nespěchat a v klidu si ji vychutnat.
Budu moc ráda, když se v dnešním článku inspirujete a vylepšíte sobě, nebo celé rodině zítřejší ráno jednou z mých snídaní. Hodně štěstí a nezapomeňte - zítra si jdete do školy poslechnout jen příběhy spolužáků a školní řád. 😛


1) Ovesná kakaová kaše - 4 pořádné hrsti vloček, voda, lžička tuku (ořechového či normálního másla), lžička cukru či medu, lžička kakaa, špetka soli. Vodou zalijeme vločky s ostatními sypkými přísadami cca 1 cm nad okraj a necháme uležet přes noc. Ráno necháme 3 minutky povařit, přidáme lžičku másla, promícháme a podáváme s ovocem

2) Banánový mugcake s ovocem - 1 banán (1/2 do těsta a 1/2 na ozdobu), 1 lžíce bílého jogurtu,1 lžička arašídového másla, 4 lžíce drcených ovesných vloček, 1/2 lžičky skořice, 1 špetka soli, 1 špetka jedlé sody (na špičku lžíce), 1/4 lžičky cukru, tuk na vymazání misky
Postup: Vidličkou rozmělníme v misce polovinu banánu. Přidáme vločky, jogurt, arašídové máslo, sůl, cukr, skořici, jedlou sodu a vše dobře promícháme. Tekutým těstem naplníme vymazaný hrneček. Pečeme v mikrovlnné troubě na cca 700 W celkem 2 minuty. Po první minutě zkontrolujeme a pečeme další minutu. Poté ozdobíme ovocem a posypeme kokosem.
3) Pudinková sklenice - vanilkový pudink, mléko, ostružiny, ořechy, ovesné vločky, piškoty.
Podle návodu na obalu uvaříme puding. Na dno sklenice nasypeme lžíci ovesných vloček či müsli a ostružiny. Zalijeme několika lžícemi vanilkového pudinku, poklademe piškoty a další vrstvou ovoce a pudinku. Pokračujeme až po okraj sklenice.

4) Smažené vejce se špenátem/ medvědím česnekem - 1 velké vejce, 1 miska čerstvých listů špenátu/ medvědího česneku, stroužek česneku, pepř, sůl, rajčata a pečivo (velmi jednoduchá příprava)

5) Ovesná kaše se slívami a skořicí - 4 pořádné hrsti vloček, voda, lžička tuku (ořechového či normálního másla), lžička cukru či medu, 1/5 lžičky skořice, špetka soli. Vodou zalijeme vločky s ostatními sypkými přísadami cca 1 cm nad okraj a necháme uležet přes noc. Ráno necháme 3 minutky povařit, přidáme lžičku másla, promícháme a podáváme s ovocem

6) Ovesná pizza - 1 šálek ovesných vloček, 1/2 banánu do těsta (nebo 1 žloutek), špetka soli, špetka skořice - na tukem vymazané pánvi upečeme pizzu, kterou rozkrojíme a zdobíme jogurtem a ovocem. 

7) Maková ovesná kaše - 2 lžíce mletého máku, 1 šálek ovesných drcených vloček, lžička másla, špetka soli, voda, + banán, čtvereček hořké čokolády, oříšky, rozinky a sušená arónii. Přivedeme k varu, necháme zahustit, vmícháme máslo a ozdobíme ovocem.

Která z těchto snídaní Vám přijde nejlákavější? A na co se těšíte nebo naopak netěšíte po prázdninách? Mějte se krásně, budu na Vás myslet!

Vaše Štěpánka 💕

7 komentářů:

  1. Ja začínam školu až 19.9., takže som celkom v cajku :D ale počas školských dní nemám čas robiť si takéto raňajky, čo ma mrzí :/ som rada, keď si stihnem niečo zabaliť do tašky a zjesť to v autobuse alebo v škole :D
    World of Nicol | Back to school giveaway

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. 19... Takže Brno? :):D Já sice taky nemám po ránu mnoho času, jedu do školy přes celou Prahu, ale ráda se rozmazluji. Tyhle zdravé snídaně nejsou nijak složité ani časově náročné. :) Š.

      Vymazat
  2. Krásné snídaně :) naštěstí jsem vysokoškolák, takže začínám až dýl :D ale do školy se docela i těším :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji, Jenny:*:) Mám to stejně, začínám 3.října a ty? :) Zatím jsem ráda, že mi zbývá ještě volné září, ale už se nemůžu dočkat na zajímavé přednášky. :))

      Vymazat
  3. A nechceš mi chodit dělat snídaně domů?!:D vypadá to krásně!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuju, Veru! :) V tomhle jsem hrozný sobec. :D Nejraději si je dělám sama pro sebe. O:) :D

      Vymazat

Mnohokrát děkuji za každý Váš komentář. ♥ Mějte se krásně!

Follow

❤️ Čtenáři blogu: