Zeleninová čína s tofu

Jeden z mých nejoblíbenějších receptů, je velice rychlý, zdravý a chutný!
Hraje všemi barvami: 






Budeme potřebovat:
(suroviny = porce pro 2 osoby)

jednu větší mrkev
čtvrt hlávky zelí
malý pórek
dva stroužky česneku
1 kostka tofu (cca 200 g)
kari
mletý kmín
olivový olej
Postup: 
Tofu nakrájíme na kostičky a dáme na vyhřátou pánev s olivovým olejem. Zatím si na drobné nudličky nakrájíme mrkev a zelí. Po pěti minutách tuto zeleninu přidáme k tofu. Osolíme, přidáme půl sklenky vody a přikryjeme pokličkou. Nakrájíme si pórek a česnek na úzká kolečka a po dalších 5 až 10 minutách (podle toho, zda se nám už vyvařila voda) přidáme na pánev (znovu přikryjeme pokličkou). Až nám pórek slehne, okořeníme kari a kmínem, promícháme a můžeme podávat! ☺


A to je konec dnešní gastronomie, děkuji vám za shlédnutí tohoto článku. ☺

7 komentářů:

  1. Mňám. To vypadá na kvalitní zásyp kari. To já můžu :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. I já :) klidně bych si k tomu přidala kari rýži, kari polévku a kari omáčku... :D mm.. o tom bych sem taky mohla napsat! :)

      Vymazat
  2. Vypadá opravdu skvěle a i celkem jednoduše :-))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Přesně! :) není na tom nic těžkého, za chvíli máte hotovo a skoro nic v kuchyni nezašpiníte - to je můj ideál! :D :)

      Vymazat
  3. Skvělý nápad. Mám v lednici uzené tofu, tak zítra si udělám skvělou čínu a přidám ještě mungo výhonky :-)
    style-quite.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Mockrát děkuji, za komentář. :) ať se to povede! Dobrou chuť. :)

      Vymazat

Mnohokrát děkuji za každý Váš komentář. ♥ Mějte se krásně!

Follow

❤️ Čtenáři blogu: