♥Mrkev s tofu♥


Neexistuje jiné jídlo z tofu, které bych více milovala a to hned z několika důvodů... Skvěle chutná (neříkám to stále a u všeho?), potřebujete minimum ingrediencí, je zdravý a ďábelsky snadný! Když přijdu znavená ze školy/brigády a jediné na co se těším je teplá zdravá večeře, stačí vše nakrájet a hodit na pánev. Tuhle rychlou večeři zvládne každý!



Karotka... Věděli jste, že jako zelenina zdomácněla později než brambory? Původní odrůdy barev od bílé až po fialovou (opravdu) pravděpodobně našim předkům tak lákavé nepřipadaly. Za jejich rozšíření "poděkujme" Arabům, kteří karotku s větším válcovitým kořenem přivezli nejdříve do Španělska, odkud se dále šířila. Natvrdlí Evropané však nejdříve z rostliny používali hlavně květy. Zdobili si jimi klobouky a k jídlu je začali znovu používat až po objevení Ameriky, kde se zelenina dovezená z Evropy začala s oblibou pěstovat.
Prohlédněte si pečlivě své květinové truhlíky na balkoně. Třeba právě tam čeká na znovuobjevení další chutná zelenina!

Připravte si:

  • 6 mrkví
  • 1 kostka tofu natural
  • 1 lžíce olivového oleje
  • sojová omáčka dle chuti
  • sůl
  • pepř
  • voda na podlití
Postup: 
Nakrájíme si očištěnou mrkev na kolečka a na lžíci olivového oleje ji krátce orestujeme a zalijeme 1/2 sklenicí vody. Pod pokličkou necháme dusit dokud se voda skoro nevypaří. Tofu nakrájíme na kostičky a přidáme na pánev. Osolíme, opepříme a přidáme pár lžic sojové omáčky. Necháme vypařit zbylou vodu, pokud ještě není mrkev měkká můžeme vodu přidat. Tram-ta-da-dá, přeji dobrou chuť! :)

Vše nakrájeno a připraveno, šéfkuchaři!


A co zdravého si k večeři vaříte vy? Znáte tento recept?
Viděli jste už někdy fialovou mrkev? Semínka jsou stále u pěstitelů k dostání... :) !
Loučí se Vaše, Corculum ♥


8 komentářů:

  1. Mňam...., tak to je podle mého gusta :) A na to si i troufnu :)
    Děkuji za tip....
    Krásný den...Kat....

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To jsem ráda :) Ať ti chutná. :) Taky přeji krásný den :)

      Vymazat
  2. Ty jo, tak nic podobného jsem zatím nezkoušela, ale vypadá to fakt moc dobře :) Ta mrkví historie mě pobavila :)

    OdpovědětVymazat
  3. Mně tofu právě nikdy moc nechutnalo, moc nevím jak ho připravit. Tak děkuju za tip, určitě vyzkouším :).

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Taky jsem k němu měla prvně odpor. :D Na to se lehko zvykne.:) Nemáš vůbec zač.:))

      Vymazat
  4. Nádherně to vypadá a já tofu miluju, takže určitě vyzkouším! :)

    OdpovědětVymazat
  5. Ahoj Annie! :) Děkuji :), tos mi udělala radost! :)

    OdpovědětVymazat

Mnohokrát děkuji za každý Váš komentář. ♥ Mějte se krásně!

Follow

❤️ Čtenáři blogu: