Dnes je v hlavní roli pečený patizon na kari s jogurtovou čepičkou, fazolkami, mrkví a krůtími medailonky. Uznejte, že celý název by se mi do titulku příspěvku nevešel. Tato dýně obsahuje mnoho tělu prospěšných látek, o kterých se dočtete, např. zde. Vhodná je pro cukrovkáře, celiaky a všechny zdravé lidi, kteří chtějí zůstat fit. Pokud vám neroste běžně na zahrádce, stavte se na některém z farmářských trhů, v zelenině či u souseda a pojďte si dnes se mnou upéct patizonovou přílohu.
Mám pořádný skluz! Dnes se do pořadníku článků k napsání a publikování ještě připočetla dýňová polévka (foto na instagramu) a já vás nechci zahltit všemi recepty v jeden den. Na co se můžete v dohledné době těšit? Na dýňovou polévku, cuketové mini pizzy, snídaňový speciál, návod na marcipánové dortové růžičky a spoustu dalšího!
Zajímalo by mě, jaké články nejraději čtete? Napište mi do komentářů! :)
Zajímalo by mě, jaké články nejraději čtete? Napište mi do komentářů! :)
- 1 patizon
- 1 malý jogurt (bílý)
- kari
- sůl
- pepř
- 1 krůtí prso
- 1 lžíce sojové omáčky
- 1 lžička soli
- kari
- pepř
- olivový olej
- jedna mrkev
- fazolové lusky
- Na maso nakrájené na plátky si v míse nalijeme sojovou omáčku, olej, osolíme, opepříme a zasypeme kari.
- Necháme odležet v lednici a těsně před jídlem maso na pánvi opečeme.
- Patizon si omyjeme a nakrájíme na 5 mm silné pláty.
- Poklademe je na plech vyložený pečícím papírem, osolíme, opepříme, posypeme kari a natřeme malou vrstvou bílého jogurtu. Také si na plech nakrájíme mrkev a očistíme fazolové lusky.
- Oboje osolíme a vše dáme společně péct do trouby na cca 25 minut na 170°C.
- Přeji dobrou chuť! :)
Vyzkoušíte tento recept?
Byli jste také do této doby patizonem "nepolíbení"?
Loučí se, Vaše Corculum♥.
Žádné komentáře:
Okomentovat
Mnohokrát děkuji za každý Váš komentář. ♥ Mějte se krásně!