Kefírové lívance ze špaldové mouky

       Zrovna sedím ve své oblíbené kavárně, CrossCafe na IP Pavlova. Dnes výjimečně sama. Lebedím si úplně vzadu na pohodlné sedačce, nechtěně vyslechnu nejeden příběh a marně bojuji se zdejší slabou wifi. Vyrazila jsem si sem na tomatovou polévku s parmazánem a bagetkou jako odměnu za poslední zkoušku. Výsledky sice budou až za 14 dní, ale i kdyby… září je daleko! Do té doby si udělám čas na všechny svoje koníčky, seženu brigádu, upeču milion makronek a cheesecaků,... a pak budu jenom sedět a ležet. Sedět u pc a psát články  a ležet pravděpodobně na sofa s nafouklým břichem.
Dříve než se vydám na lov letního čtení do Luxoru, připravila jsem si pro vás jeden z klasických snídaňových receptů. Lívanečky neboli pancakes se dají dělat na mnoho způsobů. Každý máme svou oblíbenou variantu – z mléka, banánové, raw z rostlinného mléka, kakaové (s čokoládovým fudge, na které tu recept už najdete ZDE)… Každopádně, dnes si vyzkoušíme kefírové se skořicí, ovesnými vločkami a špaldovou moukou pro celou rodinu. Pokud si je chcete udělat jen pro sebe, doporučuji hotové uchovat do dalšího dne v lednici nebo zamrazit.



Budeme potřebovat:
·         2 vejce
·         ½ l kefíru
·         4-6 lžic špaldové mouky
·         4 lžíce drcených ovesných vloček
·         ½ lžičky jedlé sody
·         ½ lžičky mleté skořice
·         ¼ lžičky soli

Postup:
V míse si vyšleháme vejce se špetkou soli. Přilijeme kefír a ostatní sypké přísady. Spojíme vše v tekuté těsto. Na rozpálenou pánev s trochou oleje tvoříme kulaté lívanečky (cca 2 polévkové lžíce těsta). Čím pravidelnější, tím lepší, ale fantazii se meze nekladou. Zkuste např. medvídka, rybičku nebo srdíčka. J Palačinky servírujeme podle chuti s… tvarohem, medem, jogurtem, libovolným druhem ovoce a oříšky. Přeji dobrou chuť!



Děláte si doma lívanečky k snídani? A jakou variantu máte nejraději?
Já miluji mimo těch na fotografiích lívance s borůvkami! Už rostou, tak rychle pro ně!

Doufám, že se bude recept líbit. J
Mějte se krásně a něco pro to udělejte, 

3 komentáře:

  1. Tie fotky sú nádherné ♥ Ja neviem veľmi variť, raz som skúsila lievance len z vajíčka a banána a musím povedať, že boli také sladké, že som ich nedokázala zjesť. Ale ževraj s bielym jogurtom sa tá chuť vyvážila a boli nakoniec skvelé. Určite nabudúce vyskúšať nejakú inú variantu!

    OdpovědětVymazat
  2. Skvělý recept a povedené fotečky!Zkusím je vyzkoušet :)
    Meet My Lovely World

    OdpovědětVymazat
  3. Len tak BTW, raz som aj ja bola v CrossCafe na Ipaku a káva nič moc :D
    A čo sa týka lievancov.. Už som počula od viacerých ľudí, že ich robia s kefírom alebo jogurtom :) Ja zatiaľ ostávam pri jednoduchej klasike - banán, ovsené vločky a vajíčka. Možno teraz v lete, keď mám viac času, vyskúšam niečo nové.
    World of Nicol

    OdpovědětVymazat

Mnohokrát děkuji za každý Váš komentář. ♥ Mějte se krásně!

Follow

❤️ Čtenáři blogu: