Ovesný panáček jménem Evžen

V módě je samé bez cukru, bez mouky, bez mléka, bez vajec a když se k tomu přidá jedna potrefená Štěpánka, dopadne to takhle.


Když se před měsícem Evžen narodil, byly doma jen a pouze černo-černé zombie banány (ty, které požírají ostatní banány)... A protože jsem naprosto zdeformovaná představami o "zdravém jídle", místo o vyhození do odpadkového koše jsem přemýšlela nad poměrem glukózy a fruktózy. V mých očích byly perfektně vyzrálé! 
Mačkat je ani nebylo potřeba, rozpadly se pod váhou ovesných vloček skoro samy. Vznikla lepivá hmota, ze které jsem se jala vytvářet na pánev placičky - záměrně neříkám palačinky. Chtělo to dodat prakticky všechno, aby se dílo zdařilo - mouku, vajíčka, mléko??? A vynechat banán a vločky... Takže plán se nezdařil a zůstala jsem v kuchyni jen já, upatlaná pánev a divné modelína. Naštěstí mou kaštanovou hlavu ozářil nápad: u jídla jde hlavně o vzhled! ...aby sis to mohl dát na Instagram.

Naplnila jsem modelínou formičku, dozdobila oříšky a ovocem a rázem vznikl výtvor, kterému jsem mohla dát jméno. Adama mi ukradli takřka před nosem, takže to odnesou všichni muži jménem Evžen. A i když jsem celý recept uvedla jako pohromu, chutnal dobře! Další den jsem po probuzení rovnou sáhla po banánu a vločkách, trošku vytunila přípravu a teď vám můžu říct, že snídám pátou banánovou generaci!

Na jednoho Evžena budeme potřebovat:
  • 1 banán
  • 3 hrsti ovesných vloček
  • špetka skořice
  • špetka soli
Na ozdobu:
  • oříšky, sušené ovoce
  • bílý řecký jogurt
  • kostka čokolády
Postup:
V misce rozmačkejte banán, přidejte ovesné vločky, skořici a sůl. Na talířek vhodný do mikrovlnné trouby položte libovolnou perníkovou formičku. Naplňte ji rovnoměrně těstem a dobře napěchujte. Po odstranění kovové formičky dejte péct do mikrovlnné trouby na 30 s (700W), poté zkontrolujte a pečte dalších 30 s. Ozdobte a vychutnejte si muže svých představ!



Golemek sněden, tak teď znovu k učení na zkoušky!
Mějte se krásně!

Vaše Štěpánka.❤️‍

Mohlo by Vás zajímat:

4 komentáře:

Mnohokrát děkuji za každý Váš komentář. ♥ Mějte se krásně!

Follow

❤️ Čtenáři blogu: