Trochu experimentální večeře či předkrm... Čím více zálivky a pepře, tím lépe! ☺
Nebudu příliš rozebírat okolnosti okolo tohoto receptu a rovnou přejdu k hlavním informacím. Jediné bych však ráda zdůraznila... Dávejte si veliký pozor při práci s řepou! ☺S fleky na bílých halenkách by si neporadila ani nejlepší pradlenka. ☺
Budeme potřebovat:
- červenou řepu
- olivový olej
- balzamikový ocet
- šťáva z 1 citronu
- řeřicha
- pepř, italské koření
- alobal
Postup:
- Červenou řepu zabalíme do alobalu a dáme péct na cca 1,5 hodiny na 175°C.
- Počkáme až dostatečně zchladne a oloupeme ji. Dávejte si pozor na oblečení! *Doporučuji pracovat v gumových rukavicích. Nařežeme na tenké plátky a rozložíme na talířek, kde mírně pustí šťávu.
- Jde se na zálivku! Vymačkáme si šťávu z jednoho citronu, přidáme polévkovou lžíci balzamica, pepř a koření.
- Plátky řepy pokapeme olivovým olejem, zálivkou a posypeme řeřichou.
- Podáváme s chlebem, kozím sýrem nebo rukolou.
Dobrou chuť!
Máte rádi červenou řepu, nebo ji nemůžete ani cítit?
A co jste si dnes k večeři dali vy? Ráda se inspiruji! ☺
Vaše Corculum ♥
řepu mám ráda, dělala jsem jí na podobný způsob, jen jsem použila jiné bylinky.
OdpovědětVymazatTo se pochlub, jaké? :) ráda se naučím něco nového... :)
VymazatJá teda řepu vážně nemohu cítit, ale recept jako takový se mi moc líbí! :)
OdpovědětVymazathttp://lenkaungrova.blogspot.cz/
To je škoda, je moc zdravá! :) I když chápu, že nemusí chutnat každému... :)
Vymazat