Carpaccio z červené řepy

Trochu experimentální večeře či předkrm... Čím více zálivky a pepře, tím lépe! ☺

Nebudu příliš rozebírat okolnosti okolo tohoto receptu a rovnou přejdu k hlavním informacím. Jediné bych však ráda zdůraznila... Dávejte si veliký pozor při práci s řepou! ☺S fleky na bílých halenkách by si neporadila ani nejlepší pradlenka. ☺




Budeme potřebovat:
  • červenou řepu
  • olivový olej
  • balzamikový ocet
  • šťáva z 1 citronu
  • řeřicha
  • pepř, italské koření
  • alobal
Postup:
  1. Červenou řepu zabalíme do alobalu a dáme péct na cca 1,5 hodiny na 175°C.
  2. Počkáme až dostatečně zchladne a oloupeme ji. Dávejte si pozor na oblečení! *Doporučuji pracovat v gumových rukavicích. Nařežeme na tenké plátky a rozložíme na talířek, kde mírně pustí šťávu.
  3. Jde se na zálivku! Vymačkáme si šťávu z jednoho citronu, přidáme polévkovou lžíci balzamica, pepř a koření.
  4. Plátky řepy pokapeme olivovým olejem, zálivkou a posypeme řeřichou.
  5. Podáváme s chlebem, kozím sýrem nebo rukolou.


Dobrou chuť!

Máte rádi červenou řepu, nebo ji nemůžete ani cítit? 
A co jste si dnes k večeři dali vy? Ráda se inspiruji! ☺
Vaše Corculum ♥

4 komentáře:

  1. řepu mám ráda, dělala jsem jí na podobný způsob, jen jsem použila jiné bylinky.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To se pochlub, jaké? :) ráda se naučím něco nového... :)

      Vymazat
  2. Já teda řepu vážně nemohu cítit, ale recept jako takový se mi moc líbí! :)
    http://lenkaungrova.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To je škoda, je moc zdravá! :) I když chápu, že nemusí chutnat každému... :)

      Vymazat

Mnohokrát děkuji za každý Váš komentář. ♥ Mějte se krásně!

Follow

❤️ Čtenáři blogu: