Jahůdkový CHÉZEKAKE | Cheesecake

        Počasí je čím dál horší a já konečně přicházím se svým jahodovým receptem. Jsem louda. Určitě jste ho potřebovali tak před týdnem, když jste měli jahody pomalu i v polévce. Naštěstí jich ovšem není tolik zapotřebí. Otrhejte poslední na vlastní zahrádce, vykupte supermarket a pouliční prodejce. Tenhle cheesecake s jahodovou čepičkou je zkrátka k sežrání...

        A jestli nemáte jahody, dejte tam třeba borůvky. Když nemáte borůvky, dejte tam maliny. No a jestli nemáte maliny... tak tam nedávejte nic! I tak bude vynikající a jednodušší na přípravu. :)




        Ještě jednu věc si neodpustím a pak už rovnou k pečení... Ani nevíte, jakou velkou radost  mi dělají všechny Vaše komentáře! Opravdu to člověku neskutečně pomáhá. Dřív jsem pečení a vaření milovala, ale to, že moje "umění" někdo uzná, to je opravdová odměna. :) Mám Vás moc ráda. :) Zůstaňte mi prosím věrní i nadále. :) Můžete se těšit na mnoho receptů, soutěží a plánuji také brzy další recenzi.

        Jsou zde bohužel i "špatné" zprávy. V červenci odlétám na dovolenou, jupíjájej! A nebude to jen tak ledajaké válení se na pláži... O tom, někdy příště. Určitě se ve zdraví vrátím a velmi ráda se podělím o zážitky z cest. O:) Protože jsem holka mazaná, za těch 20 dní mé nepřítomnosti se budu snažit publikovat několik předpřipravených článků. ♥ Vám, co ještě bojují s posledními zkouškami, držím všechny palce!

PS: Díky za pozitivní reakce na nový design! Ještě zjistím, jak vychytat poslední mouchy a bude to! :)


Tvarohový dortík s jahodami
Na jeden dort budeme potřebovat:
Na korpus:
  • 300 - 350 g vanilkových sušenek (typu BeBe, ovšem můžete použít i Lotus, ořískové BeBe Dobré ráno nebo Oreo)
  • 150 g másla - rozpuštěného
Náplň:
  • 500 g tučného tvarohu
  • 150 g pomazánkového másla
  • 100 g zakysané smetany
  • 100 g moučkového cukru
  • 4 žloutky
  • 1 lžíce vanilkového extraktu
  • špetka soli
Na ozdobu:
  • malá miska jahod
  • 1/2 sáčku červeného dortového želé
Postup: 
  1. Nejdříve je potřeba v mixéru rozdrobit sušenky na pískovitou směs. Já použila hmoždíř (abych si připadala drsně). Rozdrcené sušenky zalijeme tekutým máslem a vytvoříme mírně sypké těsto. Dortovou formu vyložíme pečícím papírem a okraje vymažeme máslem. Těstem rovnoměrně ručně vyplníme formu až do úrovně 1-2 cm pod okrajem. Dáme do lednice ztuhnout.
  2. Všechny ingredience na náplň (žloutky, tvaroh, pomazánkové máslo, zakysanou smetanu, cukr, extrakt a sůl) společně vyšleháme v tekutý krém, který nalijeme do ztuhlého korpusu a dáme péct do vyhřáté trouby na 180 °C. Pečeme zhruba 35 minut (max do 40 min), aby byla tvarohová náplň ještě vláčná. Necháme vychladnout a připravíme si červené dortové želé dle návodu na obalu. Zdobíme půlkami omytých jahod a přelijeme želé. Nejlépe chutná vychlazený druhý den. Přeji dobrou chuť! ♥


♥Jak já byla nadšená, když jsem zjistila, že mám alergii jen na jahody měsíční♥

A jak děláte "chézekake" vy? Pouštíte se do původního pečení ve vodní lázni? A jaké suroviny dáváte do náplně? Já zvolila takovou "českou" variantu, protože je levnější, snazší a... jsem zkrátka 100% tvarohová! ♥

Follow on Bloglovin

12 komentářů:

  1. No teda ♥_♥ to je úplně krása pohledět a to si teprve dokážu představit, jak to chutná!

    OdpovědětVymazat
  2. No mňam, tak to musím ukázat babičce a musíme ho zítra zkusit! Akorát nám vyrostly jahody :))) děkuju za tip. Snad ten náš bude vypadat tak skvěle jako ten tvůj :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Určitě ano! :) Hodně štěstí a napiš, jaké to bylo.:)) Pozor, je hodně sytý. :D :)

      Vymazat
  3. Tak ten vypadá hoooodně dobře!!!!

    OdpovědětVymazat
  4. To vypadá tak dobře! Já jsem letos jahody nějak propásla, měla jsem asi dva košíčky jenom a ty jsem sežrala na posezení v práci (každej zvlášť, ne oba nejdnou :))) ).

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To se ti popravdě ani nedivím.:D Já se na jahody a všechno sezónní ovoce vždy nemohu dočkat. O:) Aspoň jsi měla zdravou svačinku :)).

      Vymazat
  5. Tak to vypadá hodně dobře.. Chtěla bych se naučit vařit ale pořád nemám moc času neo nejsou ingredience..

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Nikdy není pozdě začít! :) Když začneš postupně s jednoduššími recepty, jistě tě to i začne bavit.. :) :) Mně třeba hodně pomáhá, když jídlo vypadá dobře. :D

      Vymazat
  6. Vypadá úžasně !:) cheesecake miluju, dělávám s malinami, a citronový :)

    OdpovědětVymazat

Mnohokrát děkuji za každý Váš komentář. ♥ Mějte se krásně!

Follow

❤️ Čtenáři blogu: