Zdravý jídelníček #2

Další zdravé menu sestavené z mých receptů je tu! 
Můj minulý zdravý jídelníček #1  měl dobrou odezvu a tak jsem se rozhodla v této rubrice pokračovat! ☺ Celková teoretická kalorická hodnota menu se pohybuje okolo 1300 kcal. Berte ho prosím s rezervou, jedná se pouze o návrh. ☺ Sestává se znovu klasicky ze snídaně, první svačiny, oběda, druhé svačiny a večeře. 

Co se týče pitného režimu, každý máme vlastní návyky a sami dobře víme, kolik vody je pro nás za den tak akorát. Omezte příjem slazených a minerálních nápojů... Řiďte se základními zásadami zdravého životního stylu. Povolený je zelený čaj (o kterém jsem se zmiňovala již minule), neslazený černý čaj (možné je ochutit ho citronem a medem), káva a čistá voda.


JÍDELNÍČEK




1. Snídaně:
Ovesná kaše

Nastartujte svůj den s ovesnou kaší s kiwi, která vás výborně zasytí na dlouhou dobu! Máte na výběr mezi tradiční přípravou na plotně v hrnci a v mikrovlnné troubě. Doporučuji dát namáčet směs mléka a vloček nejméně o 3 hodiny dříve, bude krásně jemná a zpříjemní vám ráno! ☺

čas: 6,00
kalorie: 312 kcal



2. Svačina: 
Celozrnný čokoládovo-mandlový muffin a pomeranč

Díky žitné mouce také skvělá věc na zasycení. ☺ Muffiny jsou oblíbené díky velikosti i jednoduchosti, hotové jsou hned! A co lépe schováte do kabelky, když běžíte do práce/školy?

čas: 9,00
kalorie: 215 kcal




 3. Oběd:
Brokolice ala Mexiko

Velice jednoduchý recept s možností mnoha obměn. Můžete, např. nahradit kukuřici mrkví, kterou uvaříte společně s brokolicí nebo přidáme plátek kuřecího masa.

čas: 12,00
kalorie: 275 kcal




 4. Svačina:
Řeřichová obloha na celozrnném rohlíku a jablko

Zkrátka pečivo s lučinou a řeřichou + porce ovoce! ☺ Jednodušší to být nemůže...

čas: 15,00
kalorie: 170 kcal




5. Večeře:
Carpacco z červené řepy a chléb

Zní to vznešeně a božsky to chutná! Upečte červenou řepu, oloupejte ji a nakrájejte na tenké plátky. Pokapejte zálivkou z citronu, pepře, koření a balzamikového octa a podávejte s chlebem, řeřichou a sýrem.

čas: 18,00
kalorie: 335 kcal




Žít zdravě znamená i cítit se duševně dobře a umět odpočívat, na to nezapomínejte! 

Přemýšlíte hodně nad svou životosprávou, nebo nemáte pražádná pravidla a zásady?

Budu ráda, když se ozvou i ti, kterým se mé dnešní menu nelíbí a vnesou sem trochu svého pohledu na svět. Jsme přece národ knedla-vepřa-zela a nedělám si iluze, že by s mým carpaccem a brokolicí byl každý spokojený. ☺

Příště bych se ráda zaměřila na jídelníček ryze český... !☺ 

Přeji vám spokojené dny bez rozčilování, plné smíchu a duševní rovnováhy. ☺ Vaše Corculum ♥

2 komentáře:

Mnohokrát děkuji za každý Váš komentář. ♥ Mějte se krásně!

Follow

❤️ Čtenáři blogu: