Rybízová buchta se sněhem

Úpravy, ve kterých mi kyselý rybíz nevadí, bych spočítala na prstech jedné ruky. Mimo jogurtového ovesného koláče, marmelády a domácího vína je to právě tato buchta se sladkým sněhem. Jedná se o rodinný recept, který umí nejlépe má babička Zdenička. Rozhodně nepřeháním, když řeknu, že by si  za tento moučník (a nejen za něj!) zasloužila řád zlaté vařečky! Vzpomeňte si na ní, až se budete doma prát o poslední kousek. 



Na jeden plech budeme potřebovat:
  • 150 g másla
  • 120 g cukru krupice
  • 4 žloutky
  • 1 malý  bílý jogurt
  • 150 g špaldové mouky
  • 130 g pšeničné mouky
  • 3/4 sáčku kypřicího prášku (9 g)
  • 1/5 lžičky soli
Na sníh:
  • 4 bílky
  • 240 g cukru krupice
  • 3/4 vanilkového cukru
       + 1 vanička červeného rybízu

Postup:
V míse si utřeme cukr se žloutky, jogurtem a máslem, V mouce si rozmícháme kypřicí prášek se solí a přidáme postupně k žloutkové hmotě. Vytvoříme tužší lepivé těsto, které pomocí stěrky naneseme rovnoměrně na plech s pečicím papírem. Tato práce je trochu složitější, ale neklesejte na mysli. Jakmile se Vám povede vytvořit stejnoměrně vysoký plát těsta, dáme péct na 175°C do vyhřáté trouby na 15 minut. 
Zatímco se korpus peče, omyjeme si rybíz a oddělíme kuličky od stopek. Z bílků, cukru krupice a vanilkového cukru vyšleháme bílý sníh. 
Jakmile je placka upečená, poklademe ji souvislou vrstvou rybízu a zalijeme sněhem. Stěrkou uhladíme, vytvoříme vlnky a dáme sušit do trouby 40-60 minut na 90 °C. 
Nejlépe chutná ještě teplá z trouby. Přeji dobrou chuť!


Milujete rybíz? Vadí Vám jeho kyselost? 
Co z něj doma pečete?
Napište mi do komentářů!

Vaše Štěpánka 💕

Mohlo by se Vám také líbit:

7 komentářů:

  1. Máme doma hodně rybízu a něco se sněhem jsem chtěla zkusit :) takže favorit pro další pečení je na světě :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Super:) Rozhodně dej vědět, jak Vám buchta chutnala. :)

      Vymazat
  2. rybíz miluji a vše s ním spojené. Peču z něj většinou taky buchty či koláče :) Moc pěkný blog a super recept :) už se těším až ho zkusím. :) jestli chceš můžeš mrknout na můj :) www.fitfoodhealthy.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat
  3. Tak včera jsem upekla - je výborná... Děkuju za inspiraci...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jsem moc ráda, že vám chutnala! Díky za zpětnou vazbu, Ronico :):).

      Vymazat
  4. Wow,lepší jsem nejedla. Horkou jsem dala vzorek :-)

    OdpovědětVymazat

Mnohokrát děkuji za každý Váš komentář. ♥ Mějte se krásně!

Follow

❤️ Čtenáři blogu: