Americké čokoládové cookies

     Velice zřídka... ehm... občas... ehm... Tak teda dobře! Často hřeším kupovanými cookies z Lídlu. Víte, které? K mání jsou většinou jen v "americkém týdnu". Je jich tam osm a jsou ďábelsky dobré. Chutnají ještě lépe než vypadají a to mně na nich právě děsí! Po přečtení několika málo článků už na průmyslově vyráběné sušenky koukám jinak a snažím se je omezit. Abych se nemusela trápit při odříkání, raději jsem si je upekla sama!
    Uvedená dávka vyjde asi na dva až tři plechy, podle velikosti sušenek - tři plechy malých jako na fotografii, což jistě potěší vás i vaši peněženku.
    Pokud byste se chtěli co nejvíce přiblížit známé předloze, lze si zakoupit čokoládové kapičky. Ty se mi bohužel v kuchyni běžně nevyskytují a tak jsem použila obyčejnou, ale ne o nic horší, hořkou čokoládu na vaření. Poslední dobou se mi osvědčila značka Figaro!
    Aby byly autentičtější, využila jsem recept z amerických stránek o vaření Food network. Upravila jsem si dávky cukru a i poté byly cookies poměrně hodně sladké, tudíž doporučuji ještě minimálně 3 lžíce ubrat. Tolik k receptu a jeho původu a hurá na pečení!




Připravte si:
  • 2 a 1/4 šálku hladké mouky
  • 3 malá (/ 2 velká) vejce
  • 1 tabulka čokolády
  • 1/3 kostky másla
  • 1/2 šálku hnědého cukru
  • 1/2 šálku bílého cukru
  • 3/4 lžičky kypřícího prášku
  • 1 vanilkový cukr
  • 3/4 lžičky soli
Pracovní pomůcky: jedna větší mísa, síto, šálek, lžička, plech, pečící papír, vařečka

Postup: Do mísy si prosejeme mouku, přidáme všechny druhy cukru, kypřící prášek a sůl. Pečlivě promícháme! Zalijeme rozehřátým máslem (nebo Herou) a vejci a vypracujeme vařečkou těsto. Naposledy zapracujeme čokoládové kapky nebo na malé kostky nakrájenou čokoládu. Navlhčenýma rukama tvarujeme na plech vyložený pečícím papírem malé kuličky, které mírně zploštíme prsty. Pečeme na středním roštu ve vyhřáté troubě na 175°C cca 16 minut. 

Sušenky trochu povolí a roztečou se do stran a tak jim nechte trochu odstup. :)
Nakonec, trocha inspirace, jak ozvláštnit "Kůůůkýsky!"

Pokud přidáte do těsta lentilky, jistě potěšíte děti. :)

Půl na půl? Ideální řešení pro pár zamilovaných s rozdílnými chutěmi! 
V barvách duhy vypadá všechno lákavěji. S přírodními barvivy budou jistě i velice chutné.

Kam se v dnešní době nedává všude oreo... Dnes i v sušenkách! Ale proč ne. :)

Nakonec jedna barevnější - jahodové cookies s bílými čokoládovými kapičkami.
Vypadá pohádkově. O:)

Co mlsáte rádi vy? Sušenky, buchty, čokoládu... ? Nebojte se svěřit. :)
A co říkáte na můj recept?:)

4 komentáře:

  1. Cookies jsem pekla podle trošku jiného receptu minulý týden. :-) S Lentilkama nahoře... a můžu říct, že z nich měly radost nejen děti. :-D

    OdpovědětVymazat
  2. Jsem ráda, že v hříšné lásce k nim nejsem sama, holky. :D :) Příště také vyzkouším s lentilkami! :) Corculum♥

    OdpovědětVymazat

Mnohokrát děkuji za každý Váš komentář. ♥ Mějte se krásně!

Follow

❤️ Čtenáři blogu: