Kuřecí prsa na pomerančích + KIWITAMTO

Ode dneška mé nejoblíbenější hlavní jídlo s kuřecím!
      Myšička vařila, pátrala a zapisovala, až našla chci se cítit a být fit. Fitness blog, který doporučuji všem, co chtějí motivační fotky. Takhle chci po porodu za šest měsíců (jednou za hoooooooooooooooooooo... ...ooooodně dlouho) taky vypadat! :O Smekám. :) Opravdu je tam vidět krásný pokrok. :) Donutilo mě to trochu přemýšlet o mně samotné. Dobře si tu vařím, peču, (smažím - to už jen kvůli rýmu) a "válím šunky", zatím co někdo to v posilovně takhle rozjíždí. Jisté pokusy cvičit u mě sice také byly, ale po pár měsících vyprchaly. Že jsem Míša Kulička? Nebojte se, sportuji, co to jde. Včera jsem najela na kole 66 km O:) a byla to paráda!
      Dnes to nebude žádná kachna s kyselým zelím a dvěma druhy knedlíků. To bychom se nemohli hnout. Dnes se budeme stravovat zdravěji! Uvařili jsme si slavnostní pochoutku, která měla v sobotu opravdovou premiéru (i s drinkem). Nazvali jsme ho "Kiwitamto" a jak jinak, návod na vás čeká na konci článku. :) Dejte dělat led do mrazáku a skočte do obchodu pro všechny ingredience! Tohle kuře bude legen... počkejte si, ...dární!



Připravte si
pro tři osoby:

  • 3 kuřecí prsa nakrájená na kostičky
  • 2 stroužky česneku (pokud máte slabý 3-4)
  • 6 lžíc oblíbeného oleje
  • 1 malá cibule na kostičky
  • šťáva ze 1 a 1/2 pomeranče 
  • 1/2 lžičky limetkové kůry
  • 3 lžíce medu
  • 1/2 lžíce soli
  • 3 lžíce sojové  omáčky
  • plátky pomeranče a limetky na ozdobu

Ďábelské instrukce
Den předem:
       Vymeťte pavouky z uzavíratelné misky, dáme marinovat kuřecí! V nádobě si smícháme všechny ingredience: rozdrcený česnek, olej, cibulku, pomerančovou čerstvou šťávu, limetkovou kůru, med, sůl a sojovou omáčku. Maso si nakrájíme na kostičky a ponoříme ho do marinády. Uzavřeme víkem nebo potravinovou folií a necháme odpočívat v lednici.
"Dnes":
       Předpřipravenou směs dáme na pánev a smažíme / vaříme (kvůli množství pomerančové šťávy) asi 20 - 30 minut (i déle). Záleží na vašich preferencích. Nám řídké omáčky nevadí a tak jsme byli celkem rychle hotoví.

   
      Můj zdroj uvedl, že se šťáva ráda připaluje a máme si na to dát pozor. Nám se nic takového nestávalo. Jediným problémem byla chvilka nepozornosti, kdy se nám tekutina lehce dostala zpod pokličky ven a zaneřádila kuchyň. :D Vy jistě budete pozornější a nic bez dovolení neuteče!
      Podáváme s pečenými bramborami pokladené plátkem pomeranče a limetky.
      Přeji dobrou chuť!


KIWITAMTO

pro tři osoby:

  • 3 zralá kiwi
  • 3 polévkové lžíce cukru
  • 3 panáky vodky
  • kostky ledu
  • citronová minerálka

Postup:
       Rozmixujeme si kiwi, přidáme cukr a vodku a znovu projedeme mixérem. Nalijeme rovným dílem do tří sklenic, vhodíme do nich led a zalijeme citronovou minerálkou. Voa a la, drink je hotový! Už jen barevné brčko, aby si každý poznal svou sklenici. :)


Děkuji za přečtení článku! Udělali jste mi velkou radost. :)


Užívejte si léto a sluníčko a u toho nezapomeňte, že potrava pro duši je také důležitá. Doporučili byste mi dobrou knihu?

Krásné léto přeje Corculum♥!

smoothie z lesních plodů

6 komentářů:

  1. Mňam!

    http://nela-prochazkova.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
  2. Tak tohle je bomba, budu to muse zkusit uvařit. A koktejl vypadá, že je mooc osvěžující. :)
    http://slawarehouse.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To tedy je! :) Zkoušeli jsme ho i ve variantě s pomeranči, ale kiwi je nejlepší! :)

      Vymazat
  3. Skvělý článek Štěpi :)) Hodně jsi mě nalákala recept vyzkoušet! Ukládám do záložek a někdy brzy to prubnu ;))

    OdpovědětVymazat
  4. Cože? Já chci taky KIWITAMTO :-)) Skoro jako bych zase cítila léto :-D

    Hezkou neděli,
    http://skills-of-art.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat

Mnohokrát děkuji za každý Váš komentář. ♥ Mějte se krásně!

Follow

❤️ Čtenáři blogu: