Malinová zmrzlina

Léto bez bazénu, slunce a zmrzliny není pravé léto. 
Kopat bazény ani sestrojovat solárka neumím, takže jediné s čím mohu pomoci, je to poslední! Najít tento recept mi dalo pořádně zabrat. (I když je vlastně tak jednoduchý, že jsem si ho mohla domyslet sama.) Většina obsahovala bohužel bílek. Bojím se vajíčka v syrovém stavu (ujídání těsta při pečení se nepočítá) a tak jsem raději zvolila variantu bez něj. Podle tohoto návodu si můžete udělat jakýkoliv typ, stačí vynechat maliny a nahradit je jiným druhem ovoce nebo vanilkovou esencí či čokoládou. Sbíhají se vám sliny? 



Dělání domácí zmrzliny není nic složitého. Když jsem se teď kontrolně chtěla podívat na její cenu v obchodech, objevila jsem tesco on-line obchod. Máte s tím někdo zkušenosti? Dost mě to překvapilo. ...Každopádně! Nejlevnější zmrzliny stojí okolo 46 kč/l. Podle tesca tvaroh vyjde minimálně na 18 Kč, smetana 13 Kč + cukr a ovoce. Ve výsledku tedy máte méně ovšem kvalitnější ledové pochoutky! Doporučuji použít sezónní ovoce z vlastní zahrádky. :)

Budeme potřebovat: 
  • 1 vanička tvarohu
  • 1 zakysaná smetana
  • 3 lžíce cukru (+- podle vlastní chutě)
  • miska malin
Postup:
Připravte si všechny suroviny a nažhavte mixér. Pozor, jde se na to! Všechno společně rozmixujte, nalijte do nádoby a dejte na několik hodin do mrazáku.


Zatímco zmrzlina tuhne...
Prázdniny jsou v plném proudu a s pěkným počasím jsem mohla být konečně na brigádě! Moje první dojmy? Skvělé!?! Jak jsem se určitě někdy už zmínila, dostala jsem práci dozoru v místním aquaparku, což je job snů (kdyby byla lépe placená, šli by do ní všichni). :D Celý den si tam sedím na stanovišti, např. u trampolíny a hlídám malé děti, aby neporušovaly pravidla provozu. Opaluji se, čtu knížky, volám a mezi tím okřiknu pár puberťáků, co nepochopili, že salta se nesmí. Nevýhody? Opálím si tílko a možná kraťasy (Musím to dohnat na dovolené.), když je hnusně brigáda padá a při větrném počasí nejde rozdělat slunečník. Ještěže mám svůj nový klobouk z H&M! (hahaha)


Návrh na servírování:
S domácí šlehačkou, karamelem a lístky máty.



A jak Vy si užíváte prázdniny/léto? Makáte jako šroubky na brigáde, užíváte si volna, nebo pracujete na plný úvazek a prázdniny se vás bohužel netýkají? Přeji vám (i sobě:D) spoustu slunečních dní. Sejdeme se u zmrzlinového poháru! 
Corculum♥

4 komentáře:

  1. Mmm, hned bych si dala mít doma maliny :)) Letos jsem se ještě k domácí zmrzlině nedostala.. Krásné fotky Štěpi! :)
    TWF Kami*

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj Kami, mockrát děkuji. :) To nevadí, např. banánová je také skvělá! :) ...Když nemáte maliny, dejte tam banány. :D

      Vymazat

Mnohokrát děkuji za každý Váš komentář. ♥ Mějte se krásně!

Follow

❤️ Čtenáři blogu: