Zapékaná rajčátka


            Zapečená rajčátka je přesně ten typ obědu, na který mám většinou chuť. Lehký, zdravý a chutný! Teď se ve mně hlo svědomí. Včera jsem se stravovala úplně jinak... Dopřála jsem si pěknou porci bramborových knedlíků, které jsme dělali poprvé a jeden ze 3 jsme zachránili a snědli :D, červeného sladkého zelí jako od babičky a uzeného na kostičky s najemno nakrájenou cibulkou. Naplnili jsme si bříška a dobrou půlhodinku se nemohli hnout. Úplná dietní sodoma gomora. Snažili jsme se to vylepšit sportem a udělali si osobní rekord v badmintonu! Kolik to bylo tu raději psát nebudu. Vy byste se mi smáli. 
           Dnes ráno jsme si vyrazili na chvilku zaběhat, tak snad ten dopad nebude tak příšerný. Teď mě však prosím omluvte, přítel mi udělal palačinky se zmrzlinou k snídani a to je co říct! Větší projev jeho lásky by byl už jen krtkův dort, který by určitě také hrabě zvládl... :D :) (Takže zítra???) ♥


Na dvě porce budeme potřebovat!
  • 4 velká rajčata
  • 1 mrkev
  • 1/10 celeru
  • 6 polévkových lžic kuskusu 
  • 1/2 lžíce soli
  • 100 g na kostky nakrájeného modrého sýru
  • několik lístků bazalky


Příprava:

        Rajčata si omyjeme, rozkrojíme a dužinu se semínky odstraníme. Připravíme si kuskus a přidáme k němu nastrouhanou mrkev a celer. Oddělíme si polovinu (která bude sloužit jako příloha) a do té druhé přidáme nakrájený modrý sýr. Plníme jí rajčata a navrch položíme dva lístky bazalky. Pečeme při teplotě 150°C po dobu 15-20 minut. Přeji dobrou chuť a hezké vaření! :)


Krásné dobré ráno!
Děkuji za skvělou snídani a přeji i vám, abyste začali den s také tak výtečným jídlem! 
Mějte se krásně, Vaše Corculum!

4 komentáře:

Mnohokrát děkuji za každý Váš komentář. ♥ Mějte se krásně!

Follow

❤️ Čtenáři blogu: